Pipedija - tautosaka, gandai, kliedesiai ir jokios tiesos! Durniausia wiki enciklopedija durnapedija!


Root: Skirtumas tarp puslapio versijų

Jump to navigation Jump to search
1 063 pridėti baitai ,  21:19, 17 gegužės 2023
nėra keitimo aprašymo
(Naujas puslapis: '''Root''' - tai toksai panašiai, kaip adminas, bet aukštesnio levelio, nes iš UNIX sistemų. Kitur būna tiesiog adminai, o vat ten, kur visokios UNIX sistemos, kaip kad BSD, Linux ar kitos panašios - tai jau būna Root. Root - tai svarbiausias ir tikriausias pirmučiausias vartotojas bet kokioje UNIX tipo OS, galintis tiesiog viską. Tai tiek ir pakanka apie tai žinoti. Category:IT)
 
1 eilutė: 1 eilutė:
'''Root''' - tai toksai panašiai, kaip [[adminas]], bet aukštesnio levelio, nes iš [[UNIX]] sistemų. Kitur būna tiesiog adminai, o vat ten, kur visokios UNIX sistemos, kaip kad [[BSD]], [[Linux]] ar kitos panašios - tai jau būna Root.
'''Rūtas''' arba '''Root''' - tai toksai panašiai, kaip [[adminas]], bet aukštesnio levelio, nes iš [[UNIX]] sistemų. Kitur būna tiesiog adminai, o vat ten, kur visokios UNIX sistemos, kaip kad [[BSD]], [[Linux]] ar kitos panašios - tai jau būna Root. Kodėl taip daro - neaišku, nes matyt nori būti mandresniais.


Root - tai svarbiausias ir tikriausias pirmučiausias vartotojas bet kokioje UNIX tipo [[OS]], galintis tiesiog viską. Tai tiek ir pakanka apie tai žinoti.
Root - tai svarbiausias ir tikriausias pirmučiausias vartotojas bet kokioje UNIX tipo [[OS]], galintis tiesiog viską. Tai tiek ir pakanka apie tai žinoti.
== Norintiems žinoti daugiau ==
Dar čia reikia prisiminti, kad [[UNIX]] failų sistemoje šakninis katalogas irgi yra vadinamas taip pat - "Root directory". Tai matyt čia tokia mintis, kad kaip visi [[failai]] ir katalogai turi šakninį katalogą, kuriame viskas guli, taip ir visi [[vartotojai]], o taip pat ir adminai sistemoje irgi turi šakninį vartotoją arba adminą, kuris visus kitus vartotojus sukuria.
Kai kur tas root vadinamas dar "superuser", nes taip suprantamiau visokiems [[lameriai|lameriams]], tačiau toks pavadinimas ne visai teisingas, nes iš principo sąvkos nebūtinai absoliučiai tos pačios: supernaudotojas reiškia šiaip [[sistemos administratorius|sistemos administratorių]], gi tuo tarpu root reiškia konkrečios sistemos pirmą vartotoją iš visų kitų.
O dar yra tokia grupė "Wheel", kuriai priklauso visi sistemos adminai - t.y., tie, kurie turi teisę persijungti į root akauntą. Tai čia tiesiog šiaip tą parašom, tarp kitko.




[[Category:IT]]
[[Category:IT]]
1 068

pakeitimai

Naršymo meniu