Pipedija - tautosaka, gandai, kliedesiai ir jokios tiesos! Durniausia wiki enciklopedija durnapedija!


Sirija: Skirtumas tarp puslapio versijų

Jump to navigation Jump to search
1 654 pridėti baitai ,  02:26, 20 rugsėjo 2013
nėra keitimo aprašymo
(Naujas puslapis: '''Sirija''' - dvasinga ir garbinga Sirijos arabų socialistinė respublika, kur valdo prezidentas Bašaras al Asadas, nešantis visiems džiaugsmą ir laimę, nes tik jo dėka ...)
 
4 eilutė: 4 eilutė:


Visi žino, kad Bašaras al Asadas yra demokratiškas, geras ir doras šalies vadovas, o žmonės ten gyvena labai laimingai.
Visi žino, kad Bašaras al Asadas yra demokratiškas, geras ir doras šalies vadovas, o žmonės ten gyvena labai laimingai.
== Sirijos istorija ==
Visa tai [[melas]], kad Bašaro tėvas Hafezas ir dėdė Rifaatas [[1982]] surengė kažkokias Hamos skerdynes, kur Sirijos vyriausybės pajėgos ėjo per miestą, veržėsi į butus ir žudė visus, kas gyvas, įskaitant ir moteris, ir vaikus, ir kūdikius, taip sunaikindamos maždaug 20-40 tūkstančių žmonių, kurie neapgalvotai nesusiprato iš ten pabėgti, skirtingai nuo to maždaug 100 tūkstančių, kurie pabėgo ir dar kokių 50 tūkstančių, kurie dar anksčiau pabėgo.
Čia buvo tik išvalymo operacija ir nesiskaito, nes Sirijos vyriausybei reikėjo miesto, kuriame nebūtų gyventojų, kad būtų galima apgyvendinti kokius nors kitus gyventojus arba šiaip kad pasišalintų tie, kurie netinkami.
Ir melas, kad dar [[1981]] ten pat surengtos buvo skerdynės, kur nužudė apie 350 žmonių ir dar apie 600 sunkiai sužalojo, kovodami su visokiais besipriešinančiais musulmonais ir atsirinkdami atsitiktinius vyriškos lyties asmenis, kurie būtų vyresni, nei 14 metų, kad šitaip visus įbaugint. Išvis apie tokius mažus skaičius neverta kalbėti, nes tai nesiskaito.




19 eilutė: 28 eilutė:


== Sirijos užsienio santykiai ==
== Sirijos užsienio santykiai ==
Sirija turi tris draugiškas valstybes, kurios yra tikros rėmėjos - tai labiausiai ten Sirijoje savo karines bazes turinti [[Rusija]], paskui jau [[Iranas]], o dar paskui - [[Kinija]]. Kažkodėl visos kitos šalys nelabai draugiškai žūri į Siriją, nes vis kažkuo nepatenkintos.
Sirija turi tris draugiškas valstybes, kurios yra tikros rėmėjos - tai labiausiai ten Sirijoje savo karines bazes turinti [[Rusija]], paskui jau [[Iranas]], o dar paskui - [[Kinija]], [[Venesuela]] ir [[Šiaurės Korėja]]. Kažkodėl visos kitos šalys nelabai draugiškai žūri į Siriją, nes vis kažkuo nepatenkintos.
 
Taip pat pati Sirija irgi yra rėmėja poros šalių, tik tos yra kažkuo nepatenkintos ir sako, kad Sirija jas remti turėtų dar labiau - viena tai [[Libanas]], kurį draugiškos Sirijos karinės pajėgos okupavo [[1976]] ir paskui buvo iki pat [[2006]], o kita - tai [[Palestina]], kuriai Sirija dešimtis metų tiekia ginklus ir karinius instruktorius.
 
Tačiau aišku, kad jei karas Sirijoje nepasibaigs, tai Sirija gal ir parems kokiomis nors cheminio ginklo atsargomis, tai gal draugiškiau tada žiūrės į ją šios dvi valstybės, nes bent jau kokia Hezbola iš Libano tai džiaugsis, o Hamas iš [[Gazos ruožas|Gazos ruožo]] irgi džiaugsis.


Taip pat pati Sirija irgi yra rėmėja poros šalių, tik tos yra kažkuo nepatenkintos ir sako, kad Sirija jas remti turėtų dar labiau - viena tai [[Libanas]], o kita - tai [[Palestina]]. Tačiau aišku, kad jei karas Sirijoje nepasibaigs, tai Sirija gal ir parems kokiomis nors cheminio ginklo atsargomis, tai gal draugiškiau tada žiūrės į ją šios dvi valstybės.
Nes jau po tų cheminių atakų, kur Sirijoje buvo, Asado valdžia mestelėjo užuominų, kad geriau jau JAV jų nepultų, nes nežinia kokių cheminių ginklų teroristai gali gaut, jeigu Sirija pralaimės.






[[Category:Geografija]]
[[Category:Geografija]]
12 865

pakeitimai

Naršymo meniu